Συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Ιράκ με 33 νεκρούς σε ένα 24ωρο!

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Ιράκ, μια αιματοχυσία που δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά. Αυτή τη φορά θύματα ήταν, τουλάχιστον, 33 άνθρωποι οι οποίοι σκοτώθηκαν μόλις μέσα σε 24 ώρες. Τα περισσότερα θύματα βρήκαν το θάνατο σε μια επίθεση με στόχο προσκυνητές βόρεια της Βαγδάτης και σε βομβαρδισμούς στη Φαλούτζα, μια πόλη η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια ανταρτών, δήλωσαν σήμερα ιρακινοί αξιωματούχοι.

Το νέο κύμα βίας καταγράφεται ενώ ακόμη συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές

της 30ής Απριλίου, τις πρώτες βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων στα τέλη του 2011 (έπειτα από 8 χρόνια αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα).

Πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στο χειρότερο κύμα βίας μετά το 2008, όταν στη χώρα μαινόταν ακόμη ένας θρησκευτικού χαρακτήρα εμφύλιος.

Στη Φαλούτζα, 60 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, η οποία από τις αρχές του Ιανουαρίου έχει πέσει στα χέρια αντικυβερνητικών μαχητών, περιλαμβανομένων μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς, σύμφωνα με μια ιατρική πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα