Συναυλία τζαζ στον Διόνυσο με ελεύθερη είσοδο

Ο Ο.Ν.Α.Π. (Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Διονύσου) ΘΕΣΠΙΣ σας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της ατμοσφαιρικής σύγχρονης jazz, στις 24 Ιανουαριου 2014, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Μέσα από ενα συνολο δεκαδων παραστασεων σε ολη τη χωρα -40 μονο για το 2013-, καθως και 10 τουλαχιστον μεχρι σημερα προβολων της ταινιας "η τελευταια φαρσα" του Β. Ραΐση στην οποια εγραψαν τη μουσικη

και με την οποια κερδισαν το διεθνες βραβειο κοινου Fischer στο 54ο Διεθνες Φεστιβαλ Κινηματογραφου Θεσσαλονικης, αποχαιρετησαν την προηγουμενη χρονια, και συνεχιζουν και το 2014, με μια ανοιχτη προταση-απόπειρα φιλιας σε καιρους της αφιλιας, για τους παλαιους και τους νεους φιλους της ομαδας. Οι M.O.T.He (music of the heart, Βαγγελης Τσινας-drums, Ηλιας Πανταζης- bass, και Μανολης Παπαδακης-piano) θα βρεθουν στους φιλοξενους δρομους των ανθρωπων που τους αγαπουν με στοχο να τους συμπαρασυρουν στους γνωριμους ονειρικους ηχους μιας ιδιοτυπης μορφης συγχρονης jazz, με χαρακτηριστικη βαθεια και διαυγη συναισθηματικη εκφραστικη γραμμη. Στους ατμοσφαιρικους ηχητικους δρομους του trio, για οσους δεν τους γνωριζουν, μπορει ευκολα να διακρινει ο καθενας ethnic καταβολες, μοναδικα πολυρυθμικα θεματα, συνθετες δεξιοτεχνικες φορμες και πανω απ´ ολα, ελευθερο αυτοσχεδιασμο, ως την πρωτη και κυριαρχικη συνδετικη υλη μεταξυ των ιδεων που προϋπηρξαν η κατασκευαζονται εκεινη τη στιγμη.

Ειναι ηδη γνωστή η αισθηση και η γευση που αποκομιζει το κοινο απο αυτο το συνολο: Εικονες, ελευθερια, ταξιδι, συγκινηση, και με μοναδικο ερεθισμα την κυριαρχη λεξη αυτοπροσδιορισμου ολων μας: τη λεξη Ελευθερια! Κινητηρια δυναμη και υψιστος πολος ελξης του αγνωστου κοσμου που ολοι κρυβουμε μεσα μας, ειναι αυτος ο κωδικας επικοινωνιας με μονο δυο "υλικα": τον ηχο και την ελευθερια. Το trio M.O.T.He, εχει ηδη αποδειξει με την εντονη παρουσια του στα καλλιτεχνικα δρωμενα, τα jazz festivals και τις συμμετοχες του στις μεγαλες καλλιτεχνικες διοργανωσεις του τοπου, την απολυτη αφοσιωση του και την πιστη του στην εννοια της ελευθεριας και της ανοιχτης προσκλησης προς ολους, σε μια διαφορετικη γιορτη: Σε μια γιορτη βαθειας πιστης και ελπιδας για εναν ομορφοτερο κοσμο που θα στηριζεται σε ελευθερα προσωπα, σε μοναδες με ιδεες και οραματα, και οχι σε αμφιλεγομενες, μαλλον εφημερες διακρισεις και επιτυχιες. Το trio, διεκδικει μονο μια θεση στην καρδια σας. Εκει, που η αληθινη αξια, δεν προσμετραται απο την επιβραβευση καθε στιγμιαιας και μη κατακτησης μας, αλλα απο τη φυσικοτητα και την απλοτητα της ανταλλαγης των συναισθηματων. Εκει, που η επικοινωνια στη βαση της αποδοχης του αλλου ως προσωπο, μπορει, και τελικα θα κυριαρχησει διχως ανταγωνισμους διαιρεσεις βια και ατομισμο. Η εφαρμοσμενη συλλογιστικη των M.O.T.He trio προς αυτην την προοπτικη, εχει μονο μια προϋποθεση: Τη συναισθηματικη συμμετοχη ολων χωρις την αναγκη για ερμηνειες και εκλογικευσεις, παρα μονο με τη χαρα της επικοινωνιας μεταξυ κοινου και μουσικης για ενα ακομη ταξιδι, μεσα απο τους ηχους της καρδιας μας.

Το trio M.O.T.He (music of the heart), συνεχιζει τη διαδρομη του με μια παρασταση στο θεατρο Πνευματικου Κεντρου Αγ. Στεφανου, στις 24 Ιανουαριου 2014, στις 20:30, με ελευθερη εισοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα