Συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη στο Μαξίμου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τις τελευταίες φήμες για κρίση στις σχέσεις των δύο ανδρών, με την ομιλία Σκουρλέτη στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την μη πρότασή του από τον πρωθυπουργό για το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ,

κίνηση που θεωρήθηκε ότι αντανακλά και τις προθέσεις του Τσίπρα για τον ανασχηματισμό.

Υπό αυτές τις εξελίξεις έλαβε χώρα η συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη στο Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι “τερματίζεται, έτσι, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού”.

«Ανακρίβεις και κατασκευασμένες διαρροές»

Έπειτα από την συνάντηση των δύο ανδρών, ο Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε σε δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι “Οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης”. Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης κάνει λόγο για “πλήθος δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές” εξαιτίας των οποίων αναγκάζεται να αποσαφηνίσει ορισμένα πράγματα.

“Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα” αναφέρει ο υπουργός.

“Όπως είναι επίσης γνωστό, στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας” καταλήγει η δήλωση του Π. Σκουρλέτη.

Το άρθρο Συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη στο Μαξίμου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα