Συνάντηση Σαμαρά με φορείς της Β. Ελλάδος

Συνάντηση με διάφορους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος, εν όψει της ΔΕΘ, είχε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τη συμμετοχή των υπουργών Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη

και Γιάννη Βρούτση.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τα θέματα που τους απασχολούν με πρώτο απ’ όλα αυτό της ρευστότητας. Συγκεκριμένα, έθεσαν το θέμα εγγυημένων τραπεζικών επιταγών, προκειμένου να εξασφαλίσουν προσωρινή ρευστότητα στις επιχειρήσεις τους.

Επιπλέον, ζήτησαν να υπάρξει ρύθμιση για παλαιότερες οφειλές στην εφορία, ενώ παράλληλα ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για μεταφορά αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το θέμα των ΕΑΣ-ΛΑΡΚΟ-ΕΛΒΟ. «Αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε την επιτροπή ανταγωνισμού και την τρόικα είναι ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία σε βάθος 5 ετών αφήνει μεγαλύτερη αξία στο δημόσιο απ' ότι η πτώχευση. Πιστεύουμε πως ορισμένα κομμάτια των επιχειρήσεων αυτών έχουν αξία», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα