Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Συνάντηση με θέμα τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα έχουν σήμερα στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι δύο κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες θα κληθούν να αποφασίσουν ποια θα είναι η συνέχεια με τις εμμονές της τρόικα

στη λήψη επιπλέον μέτρων, γεγονός που απ’ ότι φαίνεται αποτελεί πρόφαση στην προσπάθειά της τριμερούς να μην χάσει πρόωρα τον απόλυτο έλεγχο στην Ελλάδα

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης εστάλη στην τρόικα το απαντητικό e-mail της κυβέρνησης με την αναλυτική τεκμηρίωση των προτάσεων για τα «προληπτικά» μέτρα που θα καλύψουν το «ενδεχόμενο» δημοσιονομικό κενό του 2015.

Χαρακτηριστικό πάντως του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος απέδωσε σε «βαθιά πολιτικούς λόγους» τη δυσπιστία των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα και την επιφυλακτικότητά τους «να μας αφήσουν χωρίς μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση».

Πρόσθεσε δε ότι οι αναγκαίες εγγυήσεις που ζητούν οι εταίροι «θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».

Στην κυβέρνηση πάντως φέρονται διατεθειμένοι να μην υποχωρήσουν πέρα από τα όσα η ελληνική πλευρά έχει προτείνει στην τρόικα πρόσφατα.

Keywords
Τυχαία Θέματα