Συναγερμός ξανά στις Βρυξέλλες- Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό με τραυματίες (φωτογραφίες)

“Άρωμα τρομοκρατίας σε συνδυασμό με μνήμες και διασυνδέσεις από το μακελειό στο Παρίσι, έχουν στοιχειώσει ξανά τις Βρυξέλλες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία, ύστερα από την οποία ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Από τους πυροβολισμούς τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις από τη Γαλλία

έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο ενόπλων, οι οποίοι φέρουν Καλάσνικοφ. Νεότερες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από τις βελγικές ή τις γαλλικές αρχές, κάνουν λόγο για νεκρό έναν από τους δύο υπόπτους. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες «θέλουν» έναν από τους δύο να έχει τραυματιστεί και να έχει συλληφθεί.

O υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως Γάλλοι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά από τους υπόπτους.

Συνδέουν την επιχείρηση με το μακελειό στο Παρίσι

«Η επιχείρηση αυτή συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών στο πρακτορείο Reuters.

Εντούτοις, δημοσιογράφος του δικτύου France Info, επικαλούμενος γαλλική δικαστική πηγή, επισήμανε πως η επιχείρηση δεν έχει στόχο τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος είναι ο υπ’αριθμόν ένας καταζητούμενος για τις φονικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα