Συναγερμός στο Μεξικό από τον κυκλώνα «Πατρίτσια», κατηγορίας 5, που πλησιάζει τις νοτιοδυτικές ακτές

Για την «τέλεια καταιγίδα» ή πιο σωστά για έναν κυκλώνα τεραστίων διαστάσεων προετοιμάζονται οι κάτοικοι των νοτιοδυτικών ακτών του Μεξικό καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας «Πατρίτσια». Ο συγκεκριμένος κυκλώνας είναι κατηγορίας πέντε, της πιο μεγάλης δηλαδή κατηγορίας και συγκρίνεται μόνο με τον τυφώνα Χαϊγιάν, ο οποίος είχε σκοτώσει περισσότερα από 6.000 άτομα στις Φιλιππίνες το 2013.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των επιστημόνων ο «Πατρίτσια» θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κυκλώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ, ενώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν λόγια για έναν

κυκλώνα που θα είναι «καταστροφή». Οι περιοχές που κινδυνεύουν έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περίπου 400.000 άνθρωποι που ζουν σε αυτές, είτε θα φύγουν από την περιοχή, είτε θα μείνουν προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τα μανιασμένα στοιχεία της φύσης. Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο κυκλώνας θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί.

Ο κυκλώνας «Πατρίτσια» θα πλήξει, σύμφωνα με την πορεία που αναμένεται να διαγράψει, την περιοχή Χαλίσκο και το τουριστικό θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα, την Κολίμα και την Γκερέρο, ενώ έχουν δοθεί σαφείς εντολές σε αυτές τις περιοχές να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα