Συναγερμός στις Βρυξέλλες! Έξι συλλήψεις ύστερα από επιδρομές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το μακελειό στη βελγική πρωτεύουσα που έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι Αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον πέντε άτομα σε «μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις Βρυξέλλες«.

Ωστόσο, το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει την είδηση κάνοντας λόγο για έξι συλληφθέντες

με πληροφορίες από το βελγικό δίκτυο Belga.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα προάστια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η απαγγελία κατηγοριών για τα άτομα που έπεσαν στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύλληψη και στη Γαλλία

Χειρόπεδες σε ύποπτο για τρομοκρατική ενέργεια πέρασε και η γαλλική αστυνομία.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, σε δηλώσεις του είπε ότι «ένα άτομο γαλλικής υπηκοότητας που συμμετείχε σε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε χτύπημα στην χώρα μας«.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν συνδέεται με τις φονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά ούτε και με τη σφαγή στο Παρίσι.

Η γιάφκα των τρομοκρατών

Στο κρησφύγετο των τριών τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν τις Βρύξέλλες εντοπίστηκαν μία βόμβα, υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών καθώς και μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail προχώρησε στη δημοσίευση φωτογραφιών από το εσωτερικό του διαμέρισμα στην περιοχή Schaerbeek.

Από εκεί έφυγαν το πρωί της Τρίτης τα αδέρφια Καλίντ και Ιμπραΐμ Ελ Μπακράουι και ο Νατζίμ Λααχράουι.

Keywords
Τυχαία Θέματα