Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας! Το τηλεφώνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η συναίνεση για το ασφαλιστικό

Η κρίσιμη πολιτική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η χώρα, καταδεικνύεται και από τις ραγδαίες εξελίξεις που προκαλούνται από την πολύκροτη επικείμενη ψήφιση του ασφαλιστικού.

Ο πρωθυπουργός. Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προκόπη Παυλόπουλο και, αφού τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή

του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός επιθυμεί να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό, με το δεύτερο να είναι πρώτο στην ατζέντα.
Ο κ.Τσίπρας θα επισημάνει πως στο ασφαλιστικό χρειάζεται μία μεταρρύθμιση μακράς πνοής και γι αυτό θέλει να ακούσει και τις θέσεις των υπολοίπων κομμάτων.

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συναίνεση στη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό προκειμένου να αποτελέσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις με τους δανειστές στην προσπάθεια για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Η συναίνεση και οι εξελίξεις στη ΝΔ

Η πληροφορία περί πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού να καλέσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε εθνική συνεννόηση για το θέμα του ασφαλιστικού ακούγεται εδώ και μέρες στο Μαξίμου. Ωστόσο ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι η ΝΔ, επί της ουσίας, είναι «ακέφαλη».

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «Εθνος», αποκάλυπτε ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει εθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά θέματα, αλλά και τα ζητήματα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, κάνοντας αναφορά στο ασφαλιστικό, την Παιδεία και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. «Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα