Συμμορία Ρομά είχε γίνει εφιάλτης για κουρασμένους οδηγούς φορτηγών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε πραγματικό εφιάλτη για τους κουρασμένους οδηγούς μεγάλων φορτηγών, που αναζητούσαν λίγη ξεκούραση σε πάρκινγκ, κατά μήκος των Εθνικών Δικτύων είχε εξελιχθεί, τουλάχιστον δεκαμελής, συμμορία Ρομά, που δρούσε από το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Τα μέλη της από τα οποία συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις στη Δυική Αττική και στην Ηλεία, τα έξι και αναζητούνται άλλα τέσσερα, δραστηριοποιούνταν κυρίως στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.

Επέλεγαν σημεία να

δράσουν κατά μήκος του οδικού δικτύου ή σε βιομηχανικές περιοχές, που χρησιμοποιούν οι οδηγοί φορτηγών, για στάθμευση και διανυκτέρευση.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με κουκούλες τύπου «fullface», πλαστικές μάσκες και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν τα θύματά τους, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πυροβόλων όπλων ή μεταλλικών αντικειμένων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Διέφευγαν μετά τις ληστείες με κλεμμένα αυτοκίνητα

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των επιθέσεων, χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση των πράξεών τους, διέφευγαν σε καταυλισμό της Δυτικής Αττικής, όπου περιμετρικά εγκατέλειπαν τα κλεμμένα οχήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 29 περιπτώσεις, από τις οποίες, δώδεκα 12 ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος οδηγών φορτηγών, 11 κλοπές οχημάτων, 3 κλοπές από οικίες-εταιρείες κλπ.

Το άρθρο Συμμορία Ρομά είχε γίνει εφιάλτης για κουρασμένους οδηγούς φορτηγών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα