Συμφώνησαν για «κούρεμα» 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000

Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα των δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) βρίσκονται οι κυπριακές αρχές με την επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες, ανακοίνωσε

υψηλόβαθμος κύπριος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε πως η κυπριακή πρόταση για άντληση πόρων από την εθνικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, πρόταση στην οποία διαφώνησε η Γερμανία, δεν θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει η Λευκωσία τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε στο προεδρικό μέγαρο ο Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να προβεί σε ενημέρωση επί της έκβασης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

«Είμαστε εδώ και εργαζόμαστε αποφασιστικά για να σώσουμε την οικονομία. Kαταβάλλουμε έντονες προσπάθειες. Ελπίζω σύντομα να έχουμε αποτέλεσμα» ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτητή του στο Twitter.
Keywords
Τυχαία Θέματα