Συμφωνία στα χαρτιά και όχι στην πράξη(;)-Καθησυχάζουν οι δανειστές

Πριν την αναχώρηση των ελεγκτών στις 12 ή 13 Απριλίου αναμένεται να παρουσιαστεί μια απλή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, αλλά σίγουρα όχι ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμφωνίας που αναμενόταν ως το Φεβρουάριο ή έως το Πάσχα των Καθολικών.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 6.40 στο Χίλτον και υπάρχουν ναι μεν σημάδια σύγκλισης, αλλά απέχουμε πόλυ ακόμα όπως όλα δείχνουν από μία πλήρης συμφωνία -πακέτο.Πάντως, πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρουν

ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές επιδιώκουν να καθησυχάσουν για τις ανησυχίες που προκαλεί η καθυστέρηση, όπως τον κίνδυνο ενός Grexit τον Ιούλιο με μια απλή δήλωση θετικής προόδου μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων.

Οι πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξει σίγουρα μια ανακοίνωση συμφωνίας, τουλάχιστον για όσα μέτρα έχουν κλειδώσει, αλλά συνεχώς να αλλάζουν, μία θα γράφονται, μία θα σβήνονται.

Η σύσκεψη της…ανησυχίας

Προτού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο Χίλτον, προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των κυρίων Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Σταθάκη και όλων των άλλων επιτελών της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, σημάδι που δείχνει έκδηλη την ανησυχία του επιτελείου.

Χαλαροί οι δανειστές

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι ενώ όμως η ελληνική ομάδα κυνηγάει τη συμφωνία που θα φέρει την χρηματοδότηση, οι επικεφαλής των δανειστών εμφανίζονται ιδιαιτέρως χαλαροί. Λίγη ώρα μόλις πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες το απόγευμα στην Αθήνα , επέστρεψε από τη βόλτα και τα ψώνια του στο ξενοδοχείο ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης Νικόλα Τζιαμαριόλι, ενώ λίγο νωρίτερα το μεσημέρι και ο επικεφαλής του κλιμακίου κύριος Ντέκλαν Κοστέλο είχε αφιερώσει το χρόνο του για να κάνει γυμναστική στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου.

Πάντως όλα δείχνουν ότι πάμε στις επόμενες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Δ.Ν.Τ. και της παγκόσμιας τράπεζας, κάτι που θα κρατήσει σίγουρα την κυβέρνηση σε πανικό και τεντωμένα νεύρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα