Συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για χρέη νοικοκυριών

Σε κοινή γραμμή συμφώνησαν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης με εκπροσώπους των τραπεζών, αναφορικά με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και θα αφορά τις ρυθμίσεις των δανείων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όπως αναφέρει το tovima.gr, το βράδυ της Τετάρτης, εκπρόσωποι της Ένωσης Τραπεζών με επικεφαλής τον Γ. Ζαννιά συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη

και τους υφυπουργούς Θ. Σκορδάς και Κ. Βιρβιδάκη, καθώς και τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Γ. Στεργίου. Σκοπός της συνάντησης, η υιοθέτηση ενός κοινού μετώπου, προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει ευρύτερη συμφωνία με την Τράπεζα της Ελλάδας και ακολούθως με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών από τις ρυθμίσεις των δανείων, σε περίπτωση που η τρόικα επιμένει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης περιορίστηκε να δηλώσει πως το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Μαρτίου, όπως προβλέπει ο κυβερνητικός προγραμματισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα