Συλλήψεις και νέα δεδομένα για το φεριμπότ Sewol

Επιπλέον 4 μέλη του πληρώματος του φεριμπότ Sewol που βυθίστηκε την εβδομάδα που μας πέρασε στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 3 υπαξιωματικούς και έναν από τους μηχανικούς του πλοίου, οι οποίοι κατηγορούνται για αμέλεια, για έκθεση των επιβατών σε κίνδυνο και παράβαση του ναυτιλιακού κώδικα.

Ο καπετάνιος διαφήμιζε την ασφάλειά του

Ο 69χρονος πλοίαρχος του φεριμπότ που βυθίστηκε στη Ν.Κορέα είχε εμφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε ένα διαφημιστικό σποτ,

διαβεβαιώνοντας ότι το ταξίδι από το Ιντσόν στο νησί Τζέτζου ήταν απόλυτα ασφαλές, αρκεί οι επιβάτες να ακολουθούσαν τις οδηγίες του πληρώματος.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη το πλήρωμα συνέστησε στους επιβάτες να παραμείνουν στις καμπίνες τους ενώ το πλοίο βυθιζόταν. Από τους 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, οι 339 ήταν μαθητές και δάσκαλοι ενός λυκείου.

«Οι ενέργειές τους ισούνται με φόνο»

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χίε δήλωσε ότι οι ενέργειες του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος του Sewol είναι ισοδύναμες με φόνο. «Οι ενέργειες του καπετάνιου και ορισμένων μελών του πληρώματος είναι εντελώς ακατανόητες, απαράδεκτες και ισοδυναμούν με φόνο», σχολίασε σε μια συνεδρίαση υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

«Όχι μόνο η δική μου καρδιά αλλά όλων των Νοτιοκορεατών ράγισε, είμαστε σοκαρισμένοι και πολύ θυμωμένοι», είπε η πρόεδρος επισημαίνοντας ότι η έρευνα για το ναυάγιο θα συμπεριλάβει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, από τους επιθεωρητές που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, το πλήρωμα και τους ιδιοκτήτες του φεριμπότ.

Keywords
Τυχαία Θέματα