Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού: Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα

Σε μια περίοδο αύξησης των κρουσμάτων και επέλασης της ινδικής μετάλλαξης, αρνητές της υποχρεωτικότητας των εμβολίων συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα. Πλήθος κόσμου, χωρίς μάσκα, συνωστίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση σε Σύνταγμα και Ομόνοια. Πανό κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και ελληνικές σημαίες διακρίνονται στις φωτογραφίες από

την πορεία διαμαρτυρίας. Αποστάσεις δεν τηρούνται.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και εκείνοι που με σταυρούς και εκκλησιαστικές εικόνες προβάλλουν τη δική τους θέση και επιχειρηματολογία για την άρνηση απέναντι στον υποχρεωτικό όπως λένε εμβολιασμό, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει καλέσει τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης.

Η διαμαρτυρία γίνεται αφότου κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε δύο αντιεμβολιαστές

Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, την ώρα που δύο άντρες, που φορούσαν μπλούζες με εθνόσημα και κατευθύνονταν στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, δέχθηκαν επίθεση με αντιεξουσιαστές. Ο ένας από τους δύο άντρες χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων:

1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και

2. Σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου

3. Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ενάντια τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό πραγματοποιείται και στον Λευκό Πύργο.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση δηλώνουν ότι είναι κατά του διχασμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη. Κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ άλλοι είναι συλλήβδην κατά των εμβολίου για τον κορωνοϊό και κατά της μάσκας. Λόγω της πορείας έκλεισε τμήμα της Λεωφόρου Νίκης και αργότερα θα ακολουθήσει πορεία, κατά πάσα πιθανότητα, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα