Στροφή στα ελληνικά προϊόντα από τους καταναλωτές

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, οι Έλληνες «γυρνούν» την πλάτη στα εισαγόμενα από το εξωτερικό προϊόντα, επιλέγοντας να γεμίσουν το καλάθι τους με ελληνικά. Στο πλαίσιο της έρευνας μπήκε στο «μικροσκόπιο» η καταναλωτική στάση έναντι του ελληνικού προϊόντος και -όπως φάνηκε- οι Έλληνες εμπιστεύονται την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

Χαρακτηριστικά, το 57,86% θεωρεί πως τα ελληνικά προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας, ενώ οι 6 στους 10 πιστεύουν ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι καλύτερα σε ποιότητα

από τα εισαγόμενα.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», που δημοσιεύουν την έρευνα οι 9 στους 10 δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα και στο μέλλον, οι 8 στους 10 δήλωσαν ότι θα αυξήσουν περισσότερο την προτίμησή τους στην ελληνική παραγωγή στο μέλλον, ενώ οι 8 στους 10 πιστεύουν ότι όταν αγοράζουν ελληνικά προϊόντα ενισχύουν την οικονομία και την απασχόληση.

Τέλος, 6 στους 10 θεωρούν ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι καλύτερα σε ποιότητα από τα εισαγόμενα, αν και τα βρίσκουν ακριβά σε σχέση με τα εισαγόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα