Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη θέλει η Αίγυπτος και ζητά σχετικό ψήφισμα από τον ΟΗΕ

Την έγκριση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο θα δίνει το «πράσινο φως» για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη , ζητά ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μετά και τα γεγονότα με τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων πολιτών από τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, λαμβάνοντας

υπόψη το γεγονός ότι ο λαός της Λιβύης συμφωνεί και μας απευθύνει έκκληση να αναλάβουμε δράση για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας», ήταν τα λόγια του Αιγύπτιου προέδρου στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Αίγυπτος θα αναλάβει από μόνη της εκ νέου στρατιωτική δράση, είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να το επαναλάβουμε αλλά και όλοι μαζί», τονίζοντας προς τους Ευρωπαίους ότι το χάος που κυριαρχεί στη Λιβύη δεν απειλεί μόνο την Αίγυπτο, αλλά ολόκληρη την περιοχή και την Ευρώπη.

«Απευθύνω αυτό το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, και ιδιαίτερα προς τους Γάλλους. Όταν συνάντησα τον Γάλλο πρόεδρο εδώ και τέσσερις μήνες, τού είπα: «προσέξτε, αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη θα μεταμορφώσει αυτήν τη χώρα σε ένα συνονθύλευμα που θα απειλήσει ολόκληρη την περιοχή, όχι μόνο την Αίγυπτο, αλλά επίσης την περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη»», είπε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό, διότι η αποστολή δεν ολοκληρώθηκε από τους Ευρωπαίους φίλους μας. Εγκαταλείψαμε τον λαό της Λιβύης, όμηρο στα χέρια εξτρεμιστικών ένοπλων ομάδων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα