Στους 97 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Στους 97 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από την διπλή βομβιστική επίθεση, που συγκλόνισε χθες την Άγκυρα αλλά και προκάλεσε τον παγκόσμιο αποτροπιασμό και την κατακραυγή εις βάρος της Τουρκίας. Η επίθεση έγινε σε προγραμματισμένη διαδήλωση υπέρ της Ειρήνης και κατά του πολέμου που έχει ξεκινήσει εναντίων των Κούρδων ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τους νεκρούς υπάρχουν και 246 τραυματίες εκ των οποίων οι 48 νοσηλεύονται

σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για την πορεία, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν υπήρχαν βομβιστές αυτοκτονίας ή ήταν τοποθετημένες οι βόμβες στο σημείο. Η τουρκική κυβέρνηση με μεγάλη καθυστέρηση δίνει πληροφορίες για το θέμα τη στιγμή που υπάρχουν, όπως τονίζεται, έρευνες σε εξέλιξη.

Από την άλλη σε όλο τον κόσμο έχουν προκληθεί αντιδράσεις με τους Κούρδους να καταγγέλουν ότι την επίθεση οργάνωσαν παρακρατικές τουρκικές οργανώσεις, καθώς οι βόμβες εξερράγησαν στο κουρδικό μπλοκ της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπάρχουν πάντως ισχυρές ενδείξεις ότι την επίθεση διέπραξαν δύο βομβιστές καμικάζι, ενώ η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος τονίζοντας ότι οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν ως στόχο την ενότητα, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα