Στουρνάρας για τρόικα: Πολύ δύσκολο να μην τα βρούμε

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας έτσι ώστε να εκταμιευθούν οι δόσεις που εκκρεμούν από το 2013 αλλά και η πρώτη δόση του 2014», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το σημερινό Eurogroup.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως «υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», αν και

τόνισε ότι «κατά την επανάληψη του ελέγχου απομένει αρκετή δουλειά», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, λέγοντας: «Πολύ δύσκολο να μην τα βρούμε».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «η χώρα μας έχει εκπληρώσει το 78% των υποχρεώσεών της αναφορικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί». Τόνισε μάλιστα πως «τα βασικά ζητήματα που απομένουν είναι η μείωση 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών, κάποιοι φόροι υπέρ τρίτων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των οδηγιών του ΟΟΣΑ».

Απαντώντας σχετικά με το αίτημα της τρόικας περί ομαδικών απολύσεων ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ήδη αποστείλει στην τρόικα σχέδιο που συμβαδίζει με τους κοινοτικούς κανονισμούς».

Αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό κενό ο κ. Στουρνάρας είπε πως «η ελληνική πλευρά εμμένει πως οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ενώ για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους τόνισε πως «αυτή πρέπει να αρχίσει μόλις η Eurostat επικυρώσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, το οποίο χαρακτήρισε ως "ευχάριστη αναμονή"».

Keywords
Τυχαία Θέματα