«Στοπ» σε πλειστηριασμούς από πολίτες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη (Photos-Video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζεται το «πάγωμα» των πλειστηριασμών από ενεργούς πολίτες.

Έτσι και σήμερα ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί με δυναμική παρέμβαση πολιτών, φορέων και οργανώσεων, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ενώ ένταση σημειώθηκε και στην Αθήνα.

Θεσσαλονίκη: Οι αντεγκλήσεις «έφεραν» την ματαίωση του

πλειστηριασμού

Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η διαδικασία για πλειστηριασμό.

Η υπόθεση δεν αφορούσε πρώτη κατοικία και δεν εμπλεκόταν το δημόσιο ή κάποια τράπεζα. Με ειδική άδεια άλλωστε γίνονται πλειστηριασμοί που αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιωτών. Ο πλειστηριασμός αφορούσε δυο κατοικίες και έναν αποθηκευτικό χώρο.

Ύστερα, από διαπραγματεύσεις των συγκεντρωμένων με το συμβολαιογράφο κι αντεγκλήσεις δεν έγιναν πλειστηριασμοί. Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου. Να σημειώσουμε, ότι χθες το απόγευμα προηγήθηκε εισβολή στο γραφείο του προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς.

«Μπλόκο» και στην Πάτρα

Τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων βρέθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας και μπλόκαραν και πάλι τους πλειστηριασμούς, καταφέρνοντας να μην πραγματοποιηθεί κανένας. Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» απέτρεψαν και πάλι τις δίκες.

Ένταση και στο Περιστέρι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, δεκάδες πολίτες από φορείς και οργανώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση, ενώ διακριτική παρουσία είχε η ΕΛΑΣ. Η απουσία του συμβολαιογράφου από τον σημερινό προγραμματισμένο πλειστηριασμό Α’κατοικίας, έφερε την παράταση στην αγωνία της οικογένειας από το Περιστέρι.

Το άρθρο «Στοπ» σε πλειστηριασμούς από πολίτες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη (Photos-Video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα