Στον «θρόνο» η Τσέλσι

Ποιος να το πίστευε στην αρχή των ομίλων του Champions League, τον περασμένο Αύγουστο πως η Τσέλσι τελικά θα κατακτούσε το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ότι θα το έπαιρνε από την Μπάγερν Μονάχου μέσα στο γήπεδο της στο Μόναχο, μετά από κατενάτσιο 90 λεπτών, από ημίωρη παράταση, από χαμένο πέναλτι της Μπάγερν στην παράταση του Ρόμπεν (93’) και από νικητήριο τελευταίο πέναλτι στη διαδικασία της… ρώσικης ρουλέτας.

Ουδείς περίμενε αυτήν την εξέλιξη στο

φετινό Champions League, με την Τσέλσι να ανατρέπει όλα τα προγνωστικά και να ανεβαίνει στο θρόνο της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο οποίος έχει ξοδέψει όχι ένα αλλά εκατό τσουβάλια λεφτά, η ομάδα η οποία απέλυσε τον Βίλας Μπόας στα μέσα της σεζόν και πήρε στην θέση του τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, η ομάδα που στην Premier League παρουσίασε πρόσωπο κατώτερο των περιστάσεων. Και το κυριότερο η ομάδα που στα ημιτελικά απέκλεισε το φαβορί της διοργάνωσης Μπαρτσελόνα.

Ο "ήρωας" αυτής της πορείας Ντιντιέ Ντρογκμπά, όχι μόνο ισοφάρισε σε 1-1 στο τέλος της αναμέτρησης, είχαν προηγηθεί οι «Βαυαροί» με τον Όλιτς (82’), στέλνοντας το στην παράταση, αλλά ήταν αυτός που με εύστοχη εκτέλεση στο τελευταίο πέναλτι της ομάδας του χάρισε το τρόπαιο στους «μπλε».

Μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου για τους Λονδρέζους, έπαιξε και ο γκολκίπερ της ομάδας Τσεχ ο οποίος ήταν ανίκητος (απέκρουσε πέναλτι του Ρόμπεν στην παράταση και άλλο ένα στη «ρωσική ρουλέτα»), οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι γηπεδούχοι της Μπάγερν, αφού σπατάλησαν ένα σωρό ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του ματς, αφού… πέταξαν στα σκουπίδια το πέναλτι στην παράταση, αποδείχθηκαν τελικά άξιοι της μοίρας τους, χάνοντας για ακόμη μία φορά έναν μεγάλο τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα