Στον Σαμαρά η 1η διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

Με προφανή στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης ξεκίνησε πριν από λίγο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στις 12.30, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ στις 14.00 είναι προγραμματισμένη η συνάντσηση του κ. Παπούλια με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

κ. Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, στις 18.00 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Νωρίτερα ο κ. Παπούλιας είχε δεχθεί τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής κ. Β. Πολύδωρα ο οποίος τον ενημέρωσε για τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών και τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή, ενώ στις 10 το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε επισήμως το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Έτσι αρχίζει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς, αφού λάβει τη διερευνητική εντολή αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διερευνητική εντολή διαρκεί τρεις ημέρες και σ΄ αυτό το διάστημα αναμένεται να υπάρξουν διεργασίες ανάμεσα στα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα είχαν τονίσει την ανάγκη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού η χώρα δεν μπορεί να αντέξει και τρίτες εκλογές. Η γενική πεποίθηση πάντως που επικρατεί είναι ότι προτού παρέλθει το νενομισμένο τριήμερο της πρώτης διερευνητικής εντολή θα έχει επέλθει συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού τα δύο κόμματα λαμβάνουν από κοινού 162 έδρες.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα