Στον… καιρό έριξαν το φταίξιμο στις απολογίες τους

Ο διαχειριστής του μοιραίου λούνα παρκ στο Ελληνικό κατηγόρησε στην απολογία του τα έντονα καιρικά φαινόμενα της ημέρας εκείνης. Όπως ανέφερε δε, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας προσκομίζοντας δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λούνα παρκ και του παιχνιδιού, δεν τα προσκόμισε στο δήμο, γιατί δεν του ζητήθηκαν.

Όπως φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια, το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και είχαν καλέσει την ελεγκτική εταιρία να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των μηχανημάτων. «Ο,τι συνέβη ήταν αποτέλεσμα ενός έντονου καιρικού φαινομένου» δήλωσε.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι τρεις

κατηγορούμενοι με προσφυγή τους χαρακτηρίζουν άκυρο το κατηγορητήριο με το οποίο αναβαθμίστηκε η πλημμεληματική κατηγορία σε κακούργημα από την ανακρίτρια.

Ελέγχους ζήτησε ο Γ. Μιχελάκης

Στο μεταξύ, την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης με επείγον έγγραφο του προς τους γενικούς γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.

Οι αρμόδιοι φορείς θα ελέγξουν τα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Επίσης, θα γίνουν αυτοψίες στους χώρους προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα