«Στοίχημα» για τον ΟΑΕΔ η αποκλιμάκωση της ανεργίας

Πρωταρχικός στόχος και «μεγάλο στοίχημα» της νέας διοίκησης του ΟΑΕΔ, είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, σύμφωνα με τον διοικητή του Θεόδωρο Αμπατζόγλου, που μίλησε σε ενημερωτική συγκέντρωση του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι «να καταφέρουμε να οδηγήσουμε τα ποσοστά της ανεργίας σε καθοδικό κανάλι» μέσω της προώθησης νέων ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης, όπως στο εμπόριο

και για στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Οργανισμός, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες: «την προώθηση της απασχόλησης, την ασφάλιση της εργασίας και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση».

Ο κ. Αμπατζόγλου έδωσε το πλαίσιο που θα κινηθεί ο ΟΑΕΔ τονίζοντας ότι, «επιζητούμε προγράμματα που διασφαλίζουν και πιστοποιούν δεξιότητες και ανοίγουν πραγματική πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Χρειαζόμαστε κυρίως την ουσιαστική, άμεση, φιλική, λειτουργική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης. Άρα θέλουμε έναν Οργανισμό με αρχές σύγχρονης διακυβέρνησης, με αποτελεσματικό και μετρήσιμο management, με διαφάνεια, έλεγχο και ενεργή συμμετοχή των κοινών εταίρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα