Στο υπουργείο Εργασίας θα υπάγονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Στο υπουργείο Εργασίας θα υπάγονται πλέον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ αντίστοιχα τα ιδιωτικά σχολεία μεταφέρονται στην γενική γραμματεία Εμπορίου που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Αυτή η απόφαση πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

«Υπήρχε υποχρέωση, με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, να αποσαφηνιστεί

το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αίροντας την διάκριση προστασίας τους και εναρμονίζοντας τους με τα δεδομένα των ιδιωτικών υπαλλήλων, στο πλαίσιο της γενικότερης μεταβίβασης των εργασιακών σχέσεων πολλών ιδιωτικών υπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του όπως επισημαίνει σε σχετικό ρεπορτάζ «Το Βήμα».

Πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει τη στάση του υπουργείου και διαμηνύει: «Κανένα ιδιωτικό σχολείο δεν θα ανοίξει από Σεπτέμβριο». Παράλληλα, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται σε απεργίες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μπροστά «στις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε την αντίθεση της στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με το σκεπτικό ότι «η ιδιωτική εκπαίδευση, και όχι μόνο η δημόσια, βρίσκεται σύμφωνα με το Σύνταγμα στην ευθύνη της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το υπουργείο Παιδείας. Η ρύθμιση αυτή συνιστά παραβίαση της συνταγματικής επιταγής, ανοίγει το δρόμο σε ομαδικές απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ευνοεί κατάφωρα τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα