Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ «αόρατες» ενοικιάσεις βιλών

«Μαύρο» χρήμα από παράνομες ενοικιάσεις βιλών σε ελληνικά νησιά ανακάλυψε το ΣΔΟΕ, καθώς οι ιδιοκτήτες των πολυτελών βιλών νοίκιαζαν τα ακίνητά τους χωρίς όμως να δηλώνουν το παραμικρό στην εφορία. Όπως αναφέρει το «Έθνος», το ΣΔΟΕ εντόπισε τουλάχιστον 500 περιπτώσεις επαύλεων με συμφωνημένο ενοίκιο μέχρι και 10.000 ευρώ ημερησίως, ποσό όμως που «ξεχάστηκε» φετινές δηλώσεις εισοδήματος.

Το πάρτι εκατομμυρίων εντοπίζεται κυρίως σε

Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλονιά, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται για να αποκαλυφθεί το «μαύρο χρήμα» που διακινείται από τις παράνομες ενοικιάσεις. Να σημειωθεί ότι από τον φετινό Ιούνιο έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 3.000 ενοικιάσεις πολυτελών εξοχικών κατοικιών και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 500 περιπτώσεις παράνομων εκμισθώσεων, κυρίως από ξένους ιδιοκτήτες.

Οι τουρίστες κυρίως μέσω διαδικτύου βλέπουν και νοικιάζουν το σπίτι και πολλές φορές έχουν τη δυνατότητα να έχουν και υπηρετικό προσωπικό, για το οποίο επίσης δε δηλώνεται καμία εργασία. Η προκαταβολή συνήθως κατατίθεται σε λογαριασμό του εξωτερικού και η εξόφληση γίνεται με μετρητά χωρίς απόδειξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα