Στο πλευρό του Μάριο Μόντι οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Στο πλευρό του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, τάσσονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, εκφράζοντας την πλήρη στήριξη τους στο πρόσωπο του έναντι του προκατόχου του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε πως δεν υπάρχει «πολύ σοβαρή προοπτική» να διαδεχθεί τον Μάριο Μόντι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Δεν πιστεύω

πως υπάρχει μια πολύ σοβαρή προοπτική από την πλευρά του κ. Μπερλουσκόνι, που ο ίδιος φάνηκε να αποκλείει την υποψηφιότητά του», δήλωσε.

«Τέλος, μαζί του, αυτό που είναι αλήθεια τη μια μέρα, δεν είναι οπωσδήποτε και την επομένη», σημείωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε «αστεία» τη συμμετοχή του Μπερλουσκόνι στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τόνισε ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ιταλίας και τις ιταλικές εκλογές.

«Ο κ. Μόντι είναι ελεύθερος, θα πάει όπου επιθυμεί να πάει. Ο ίδιος είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του και οι Ιταλοί είναι αυτοί που το Φεβρουάριο θα επιλέξουν τους ηγέτες τους», επέμεινε.

«Δεν πιστεύω, για να είμαι εντελώς σαφής, ότι η Ιταλία είναι ένα πρόβλημα για την Ευρώπη, κατ' ουδένα τρόπο», τόνισε εκτιμώντας πως «η Ιταλία έκανε τις επιλογές της» εδώ και πολλούς μήνες και βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε πως «η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πραγματοποίησε μια σημαντική και χρήσιμη δουλειά για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει και πάλι η Ιταλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα