Στο πλευρό των μεταναστών ο Πάπας Φραγκίσκος

Στο νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, βρέθηκε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, προκειμένου να έχει συνάντηση με μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα προσωρινής κράτησης, τους μόνιμους κατοίκους της νήσου και να προσευχηθεί υπέρ των ψυχών χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

Ο ποντίφικας τελεί λειτουργία στο εσωτερικό του σταδίου του νησιού, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών, ενώ έριξε στεφάνι στα νερά της Λαμπεντούζα, πράξη με την

οποία θέλησε να τιμήσει την μνήμη των μεταναστών που πνίγηκαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού από της λιβυκές προς της ιταλικές ακτές. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πάπα Βεργκόλιο έξω από τη Ρώμη, με την οποία θέλει να δείξει ότι η αποστολή του κάθε χριστιανού είναι να δείχνει καθημερινά την πίστη του με συγκεκριμένες και χρήσιμες πράξεις.

«Σας ευχαριστώ για την υποδοχή», είπε ο πάπας Φραγκίσκος σε μια πρώτη ομάδα μεταναστών που συνάντησε, για λίγα λεπτά, στο μόλο του νησιού. Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ περιορισμένα και όπως ζήτησε ο ίδιος ο λατινοαμερικανός πάπας η τήρησή τους έχει ανατεθεί, σε μεγάλο βαθμό, στους ίδιους τους κατοίκους του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα