Στο Παρίσι ο Τσίπρας για Ολάντ-Μετά Στρασβούργο και Βρυξέλλες

Τρέχει στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση καθώς οι επικεφαλής των Θεσμών αποχώρησαν από την Ελλάδα χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα τα πει από κοντά, στις 7μ.μ., με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, σε μια προσπάθεια να βρει συμμάχους που θα στηρίξουν τις ελληνικές θέσεις.

Πρώτα Στρασβούργο, μετά Βρυξέλλες

Ο

Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει, την Πέμπτη, στις 12 μ.μ., στο Στρασβούργο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει μετά για τις Βρυξέλλες, όπου στις 7 μ.μ. θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος “Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το ραντεβού με τον πρόεδρο Ολάντ είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη αλλά άλλαξε έπειτα από αίτημα της γαλλικής πλευράς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να τα… πει και με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ αλλά παραμένει άγνωστο αν τα καταφέρει. Αν η γερμανική πλευρά ανάψει το πράσινο φως τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στο Βερολίνο.

Η αιφνίδια ευρωπαϊκή «περιοδεία» του πρωθυπουργού προκάλεσε την αναβολή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, για την πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των δανείων σε κόμματα και σε ΜΜΕ. Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 το πρωί.

Το ταξίδι μετά τη… συνέντευξη Τύπου

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική πρωτεύουσα… προέκυψε λίγη ώρα μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εργασίας, Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τα κυβερνητικά στελέχη ανακοίνωσαν ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν στη Βουλή δύο νομοσχέδια, ένα για τον φόρο εισοδήματος και ένα για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της κάλυψης των δεσμεύσεων για εξεύρεση 1% του ΑΕΠ από κάθε τομέα. Τα δύο σχέδια νόμου θα κατατεθούν με τις κανονικές διαδικασίες, με στόχο να ψηφιστούν έως το τέλος του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα