Στο “παρά πέντε” μπλόκαρε η Δίωξη κοκαΐνη που προοριζόταν για διακίνηση στην Αττική

Πάνω από 45 κιλά κοκαΐνης, που θα διακινείτο στα Βόρεια Προάστια και στη Δυτική Αττική, βρήκε και κατάσχεσε «στο παρά πέντε» η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Τις ίδιες ώρες στην Κέρκυρα εξαρθρωνόταν πολυμελές κύκλωμα διακίνησης επίσης κοκαΐνης με την εμπλοκή ενός εγκλείστου στις φυλακές, αλλά και ενός απότακτου αστυνομικού, ο οποίος εί9χε συλληφθεί το 2020 για ένοπλες ληστείες και είχε αποβληθεί από το Σώμα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την τρομακτική ποσότητα της κοκαΐνης  των 45 και άνω κιλών, κατείχε

και έκρυβε σε ειδική κρύπτη σε οικία στο Κορωπί ένας 45χρονος Αλβανός υπήκοος, οπλισμένος με καλάσνικοφ  και πιστόλι, αλλά και και με εκατοντάδες σφαίρες στη διάθεσή του! Ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι ήταν οι τροφοδότες των ναρκωτικών και αυτοί, που θα αναλάμβαναν την διακίνηση των 45 κιλών, η Αστυνομία αναφέρει στην ενημέρωσή της ότι η επιχείρηση  σχεδιάστηκε από την Υποδιεύθυνση  Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  και υλοποιήθηκε σε οικία στο Κορωπί, όπου, μετά από συντονισμένη  έρευνα, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο λεβητοστάσιο και εντός αποθήκης της εν λόγω οικίας:

Σαράντα πέντε κιλά και 167,3 γραμμάρια κοκαΐνη, μεταξύ των οποίων 36 τυποποιημένες συσκευασίες, που έφεραν εξωτερικά και εσωτερικά διαφορετικό λογότυπο προκειμένου οι εν λόγω ποσότητες να είναι αναγνωρίσιμες.

Πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV.

Πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 149 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

«Προηγήθηκε», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ « η σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού, μέλους του κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαΐνης στο λεκανοπέδιο Αττικής και κυρίως σε Δυτική Αττική και στα Βόρεια Προάστια, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας στην περιοχή της Κηφισιάς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε νάιλον συσκευασία περιέχουσα 17,5 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οργάνωση και στην Κέρκυρα

Τις ίδιες ώρες στην Κέρκυρα, οι προσπάθειες των αστυνομικών της Ασφάλειας, μετά από έναν χρόνο, έφθαναν στην πλήρη εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας η οποία με την εμπλοκή και απόστρατου αστυνομικού, διακινούσε επίσης ποσότητες κοκαΐνης. Σε οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν δέκα άτομα μεταξύ των οποίων ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 38χρονος αλλοδαπός, ενώ έγιναν άλλες 9 συλλήψεις εκ των οποίων οι πέντε αφορούν  Έλληνες και οι τέσσερις αλλοδαπούς.

Είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ο αρχηγός του κυκλώματος στο οποίο μετείχαν και έγκλειστοι των φυλακών,  είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα μετά από ποινή που εξέτισε και πάλι για υπόθεση ναρκωτικών, ωστόσο, συνέχιζε, όπως αποδεικνύεται  τη δράση του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ  πρόκειται για  38χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος, μαζί με   45χρονη Ελληνίδα, φέρονται ως τα ηγετικά μέλη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι και ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε,  είχε συλληφθεί το 2020 για ληστείες!!!

Οι ρόλοι

Ο 38χρονος Αλβανός υπήκοος,  με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας,  ήταν αυτός, που είχε αναλάβει την παράνομη  εισαγωγή των ναρκωτικών και  αυτός, που καθόριζε τους  ρόλους στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, για την περαιτέρω διακίνησή τους.  Υπαρχηγός φέρεται  32ρονος Έλληνας, ο οποίος  είναι έγκλειστος στις φυλακές και είχε οργανώσει τη μεταφορά της κοκαΐνης από την Αθήνα στην Κέρκυρα. Η 45χρονη, είχε το ρόλο του «τοποτηρητή» στο νησί, καθώς ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των ναρκωτικών, τη νόθευση, το μοίρασμα των ποσοτήτων σε συσκευασίες και την παράδοση των ουσιών στους διακινητές. Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, το χρηματικό ποσό 5.600 ευρώ, ποσότητα κοκαΐνης, 2 αυτοκίνητα και 8 κινητά τηλέφωνα, κοκαΐνη 1,5 κιλού.  Η ποσότητα, που υπολογίζεται ότι διακίνησε συνολικά η σπείρα, ξεπερνά το 1,5 κιλό με οικονομικό όφελος περίπου 95.000 ευρώ, ενώ από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, κατασχέθηκαν 950 γραμμάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα