Στο νοσοκομείο η θεία του ηγέτη της Β. Κορέας

Στο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης φέρεται να εισήχθη η θεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Κιονγκ-Χούι, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της βορειοκορεάτικης εξουσίας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του νοτιοκορεάτικου Τύπου.

Σε πρόσφατες φωτογραφίες η Κιμ εμφανίζεται έντονα αδυνατισμένη, ενώ τις φήμες για την κατάσταση της υγείας της, αναζωοπύρωσε η απουσία της την Τρίτη από μια έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Ο νοτιοκορεάτικος Τύπος, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές στη Σεούλ και διπλωματικές πηγές στο Πεκίνο, αναφέρει πως η Κίμ βρίσκεται στο εξωτερικό

προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

"Έλαβα την πληροφορία ότι η Κιμ έφτασε στη Σιγκαπούρη με μερικούς σωματοφύλακες», δήλωσε στην εφημερίδα JoongAng Ilbo μια ανώνυμη πηγή που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα «Φαίνεται πως εισήχθη σε νοσοκομείο και υποβάλλεται σε θεραπεία».

Η Κιμ Κιόνγκ-χούι αποτελεί μια απο τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της βορειοκορεατικής εξουσίας, αφότου ανήλθε ο ανιψιός της, Κιμ Γιονγκ Ουν, στην εξουσία, μετά το θάνατο του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ το Δεκέμβριο του 2011.

 Μαζί με το σύζυγο της μάλιστα, Γιανγκ Σονγκ- Τάεκ, θεωρείται ότι αποτελεί το πραγματικό κέντρο της εξουσίας.

Ο Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, αντιπρόεδρος της ισχυρής Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, είναι δεύτερος στην ιεραρχία της Βόρειας Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα