Στο επίκεντρο αρχαιολογικοί χώροι στην Ελευσίνα

Το μέλλον της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Ελευσίνας συζήτησαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο κ. Σταύρος Μπένος Πρόεδρος του συλλόγου ΔΙΑΖΩΜΑ (για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων), η κ. Άννα Χλέπα Αρχιτέκτονας, η κ. Ελένη Μπάνου Έφορος Αρχαιοτήτων, η κ. Πόπη Παπαγγελή Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, η κ. Ντόρα Γαλάνη Πρόεδρος της εταιρείας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε. και ο κ. Θεοδόσης Ψυχογιός Διευθυντής της ίδιας εταιρείας. Από τον Δήμο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς,

ο Αντιδήμαρχος Γαβριήλ Καμπάνης και ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ Αθανάσιος Κριεκούκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου που θα προκύψει από την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Ελευσίνα (Ρωμαϊκή γέφυρα, Αδριάνειο Υδραγωγείο, Ιερά Οδός, Άγιος Ζαχαρίας, Ρωμαϊκά λουτρά, αρχαίο λιμάνι, Δυτικό νεκροταφείο).

Όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την θέλησή τους να συμβάλλουν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα του Αρχαιολογικού πάρκου που θα κάνει πιο οικεία στους κατοίκους την αρχαία ιστορία της πόλης, θα τονώσει τον πολιτιστικό Τουρισμό και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Keywords
Αναζητήσεις
ενοποιηση αρχαιολογικων χωρων ελευσινα
Τυχαία Θέματα