Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας θα παραπεμφθεί η Β. Κορέα

Ένταση επικρατεί μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η Πιονγκ Γιανγκ βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν από την οριστική της παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μετά από ψήφισμα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το κείμενο απόφασης, που πάρθηκε με πρωτοβουλία της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας, ζητεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας να παραπέμψει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την Πιονγκγιάνγκ, με 111 ψήφους υπέρ,

19 κατά και 55 αποχές.

Η απόφαση, η οποία δεν είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα, θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο απο τη Γενική Συνέλευση. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκάλεσε την οργή του πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας Σιν Σο Χο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μάλιστα ο Bορειοκορεάτης πρεσβευτής απηύθυνε προειδοποίηση για σοβαρές συνέπειες και δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος η Πιονγκγιάνγκ να συγκρατηθεί στην πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα