Στις 30 Μαρτίου το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Κριμαίας

Για την ανεξαρτητοποίηση ή όχι της Κριμαίας από την Ουκρανία θα κληθούν να ψηφίσουν στις 30 Μαρτίου με δημοψήφισμα οι πολίτες της αυτόνομης περιοχής της Κριμαίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, ο πρόεδρος της βουλής της Αυτόνομης περιοχής της Κριμαίας, ο οποίος θεωρείται προσκείμενος στη Ρωσία,

σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο των αντιδράσεων που υπάρχουν από χώρες τις δύσης για την ρωσική επέμβαση στην Κριμαία, η Γαλλία και η Βρετανία αποφάσισαν να «αναστέλλουν» τη συμμετοχή τους στις προπαρασκευαστικές εργασίες της Συνόδου των G8 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι.

Εν τω μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Ρωσίας έγινε στην Βουλγαρία, όπου οι διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν το μνημείου του Σοβιετικού Στρατού στη Σόφια φωνάζοντας συνθήματα «Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία».

Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά «εκδήλωση συμπαράστασης» στην Ουκρανία παρόμοιου χαρακτήρα, που έχει ως επίκεντρο το μεγάλο μνημείο στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, το οποίο άγνωστοι μόλις πρόσφατα είχαν βάψει με τα χρώματα της εθνικής σημαίας της Ουκρανίας στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα της επίσημης γιορτής του Σοβιετικού Στρατού στο παρελθόν, την οποία οι Ρώσοι γιορτάζουν τώρα ως «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας».

Στην Ουκρανία πάντως συνεχίζονται οι προετοιμασίες κατά της Ρωσίας «Ετοιμαζόματε να αμυνθούμε ενάντια στη Ρωσία», δήλωσε στο CNN ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ Γιούρι Σεργκέγιεβ. Σημείωσε δε ότι θα ζητήσει και τη βοήθεια και άλλων κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα