Στις 23 Ιανουαρίου καταθέτει η Χ.Κλίντον στο Κογκρέσο για τις επιθέσεις στην Βεγγάζη

Ενώπιον του Κογκρέσου αναμένεται να παρουσιαστεί στις 23 Ιανουαρίου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να καταθέσει για τις επιθέσεις στη Βεγγάζη.

"Πρόθεσή μου είναι σε αυτήν την ακρόαση να επικεντρωθούμε στο γιατί αυτή η επίθεση δεν προβλέφτηκε, ποια ήταν τα λάθη των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ποιες ανεπάρκειες των υπευθύνων πρέπει να διορθωθούν ώστε να είναι περισσότερο ασφαλή τα διπλωματικά κτίρια στο εξωτερικό και να προστατεύονται καλύτερα οι διπλωμάτες μας», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων

της Βουλής των Αντιπροσώπων Εντ Ρόις, μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας.

Η κατάθεση της Χίλαρι Κλίντον είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 20 Δεκεμβρίου, αλλά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η διαδικασία.

Η Κλίντον είχε αναλάβει τον Οκτώβρη την ευθύνη για τις επιπτώσεις της επίθεσης, κατά την οποία τέσσερις Αμερικανοί, ανάμεσά τους και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη, έχασαν τη ζωή τους.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επρόκειτο να εγκαταλείψει τη θέση της αμέσως μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου, όμως θα παραμείνει στο υπουργείο μέχρι να είναι έτοιμος ο Κέρι να αναλάβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα