Στις 23 Αυγούστου θα κλείσουν οι παραστάσεις στην Επίδαυρο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με μια εκδήλωση το Σάββατο 23 Αυγούστου θα κλείσουν οι παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και όχι με τους «Πέρσες» του ΚΘΒΕ στις 16 Αυγούστου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο αρχαίο θέατρο στις 23 Αυγούστου αποτελεί πρόταση του Δήμου Επιδαύρου, που

έτυχε ήδη θετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον μεγάλο θεατράνθρωπο Δημήτρη Ροντήρη, με αφορμή την επέτειο των 60 ετών από το πρώτο Φεστιβάλ.

Η εκδήλωση φέρεται να έχει και την υπογραφή της κόρης του, Κωστούλας Ροντήρη. Στο δε πρόγραμμα της συναυλιακής εκδήλωσης θα είναι Χορικά που έγραψαν για παραστάσεις του ο μεγάλος ασκητής του διεθνούς μουσικού χώρου Δημήτρης Μητρόπουλος, ο ακαδημαϊκός Μενέλαος Παλλάντιος και ο Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης (που είχε γράψει μουσική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό!).

Τα αποσπάσματα από παραστάσεις του Ροντήρη («Ιππόλυτος» και «Ηλέκτρα» του Μητρόπουλου, «Ορέστεια» του Παλλάντιου, «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Κυδωνιάτη κ.ά.) θα αποδώσουν οι Μαρία Φαραντούρη, Μάριος Φραγκούλης, Ελλη Πασπαλά, Νένα Βενετσάνου, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον Λουκά Καρυτινό.

Το άρθρο Στις 23 Αυγούστου θα κλείσουν οι παραστάσεις στην Επίδαυρο εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα