Στις 20 Απριλίου ορίστηκε η δίκη για τη Χρυσή Αυγή

Την ημέρα της γέννησης του δικτάτορα της ναζιστικής Γερμανίας Αδόλφου Χίτλερ, 20 Απριλίου (σ.σ. 20 Απριλίου 1889 – 30 Απριλίου 1945) και μια ημέρα πριν από την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών (21 Απριλίου 1967) ορίστηκε η δίκη για τη Χρυσή Αυγή και το δικαστήριο θα συνεδριάζει, όπως τελικά αποφασίστηκε, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου διεξαχθεί και άλλες μεγάλες δίκες για υποθέσεις τρομοκρατίας,

οργανωμένου εγκλήματος, κ.ά.

Στο εδώλιο θα καθίσουν 70 συνολικά πρόσωπα και η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι πολύμηνη. Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού επιλέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με γνώμονα την ασφάλεια, αν και από παράγοντες της διαδικασίας εκφράζονται ήδη αμφιβολίες για το κατά πόσο ο συγκεκριμένος χώρος θα αποδειχθεί αρκετός, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των δικηγόρων, μαρτύρων και κατηγορουμένων αλλά και εκπροσώπων του Τύπου που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψουν δημοσιογραφικά τη δίκη.

Οι 70 κατηγορούμενοι θα δικαστούν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (215/2015). Οι κατηγορούμενοι -ανάμεσά τους σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής- θα λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της οπλοφορίας, απόπειρας ανθρωποκτονιών, κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όλοι οι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως και ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη ΧΑ, δεν ανήκει στο κόμμα και έχει αποφυλακιστεί με όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα