Στις 2 Σεπτέμβρη η «λυπητερή» για τις επικουρικές- μειώσεις έως 38%

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το τρίτο στάδιο των περικοπών σε περίπου 120.000 συντάξεις των επικουρικών ταμείων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με την ολοκλήρωση και αυτού του σταδίου, περατώνεται ο κύκλος των περικοπών που αφορούσε σε περίπου 1,23 εκατομμύρια επικουρικές συντάξεις.

Στις 2 Σεπτέμβρη η «λυπητερή»

Το πακέτο του Σεπτεμβρίου αφορά στον επανυπολογισμό περίπου 805.000 συντάξεων, εκ των οποίων οι 150.000 θα υποστούν μειώσεις που θα κυμανθούν από 10%-38%.

Οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις θα περικοπούν αφορούν στα εξής ταμεία

:

• Στο ΕΤΕΑΜ όπου η μεσοσταθμική μείωση θα είναι 15%

•Στο ΤΕΑΥΕΚ όπου η μείωση θα κυμανθεί περί το 14%

• Στο ΤΕΑΠΟΖΟ όπου οι μειώσεις κατά μέσο όρο θα είναι 13%

• Στο ΤΕΑΥΝΤΠ όπου μεσοσταθμική μείωση θα είναι 20%

• Στο ΤΑΠΤΠ όπου η μείωση θα είναι περίπου 35%

• Στο ΤΕΑΠΕΤΕ που επίσης η μείωση θα είναι περίπου 35%

• Στο επικουρικό ταμείο της ΔΕΗ όπου θα υπάρξουν μικρές μειώσεις που δεν θα ξεπεράσουν τα 10 ευρώ

Επιπρόσθετα θα υπάρξει νέο χαράτσι στις επικουρικές συντάξεις το οποίο θα γίνει αντιληπτό στις συντάξεις του Οκτωβρίου, καθώς σε αυτές θα εμφανιστούν τόσο οι δρομολογημένες μειώσεις που αφορούν στον εν λόγω μήνα, όσο και οι αναδρομικές μειώσεις που αφορούν στην αναδρομική παρακράτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών , η οποία θα διενεργηθεί σε τρεις επιμέρους δόσεις, τον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη.

Στα τέλη του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη αξιολόγηση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να διαπιστωθεί αν οι αλλεπάλληλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα σε ότι αφορά στην μείωση των ελλειμμάτων του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου. Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις ωστόσο καταδεικνύουν πως αν και θα υπάρξει σημαντική μείωση του ελλείμματος, δεν πρόκειται να προσεγγιστεί ο στόχος που έχει τεθεί, και αφορά στην εξοικονόμηση 360 εκατ. ευρώ.

Το άρθρο Στις 2 Σεπτέμβρη η «λυπητερή» για τις επικουρικές- μειώσεις έως 38% εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα