Στις 14.00 η πιο κρίσιμη Κοινοβουλευτική Ομάδα στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ

Η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστορία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14.00, ημέρα που ψηφίζεται στη Βουλή το κρίσιμο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών.

Οι διαρροές στο κυβερνών κόμμα αναμένονται πολλές και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας αναμένεται να κάνει επίκληση στο συναίσθημα των βουλευτών του.

Οι μέχρι στιγμής διαρροές είναι

οι 17 υπουργοί και βουλευτές που ψήφισαν όχι, παρών ή απήχαν: Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαιτάνη που ψήφισαν όχι. Οι κ.κ Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης απήχαν, ενώ οι κ.κ. Αγλαία Κυρίτση, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ιωάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας ψήφισαν παρών. Οι συγκεκριμένοι 17 θεωρείται απίθανο να αλλάξουν γνώμη και να ψηφίσουν πλέον ένα πιο σκληρό κείμενο μέτρων.

Στις πιθανές διαρροές προστίθενται οι 15, που υπέγραψαν κείμενο, με το οποίο εξηγούσαν γιατί ψήφισαν ναι αλλά στην πραγματικότητα ήταν υπέρ του όχι. Τη δήλωση είχαν υπογράψει οι κ.κ. Λίτσα Αμανατίδου, ο Κώστας Δελημήτρος, ο Ζήσης Ζάννας, ο Γιάννης Ζερδελής, ο Κώστας Ήσυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, ο Ηλίας Καματερός, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Θωμάς Κώτσιας, Ευγενία Ουζουνίδου, ο Αθανάσιος Πετράκος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου Νίκος Χουντής.

Συνολικά οι πιθανές διαρροές στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία των μέτρων ξεκινούν από 32. Στους διαφωνούντες που θα καταψηφίσουν προστέθηκε και ο κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος το περασμένο Σάββατο είχε ψηφίσει την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση, άρα φτάνουμε στους 33 βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ κράτησε χαμηλούς τόνους αν και με τον τρόπο του αποδοκίμασε τους Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνη Βαρουφάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη, ωστόσο απέφυγε προσωπικές αναφορές. Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ χωρίς την δεδηλωμένη και ότι εφόσον οι διαφωνούντες επιμείνουν στην στάση τους θα πάει σε εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα