«Στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα εφόσον τηρεί τα συμφωνηθέντα»

Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να το θέσει η γερμανική πλευρά στην χώρα μας, σχετικά με τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης μέχρι να βγούμε στις αγορές. Συγκεκριμένα, το Βερολίνο προσπαθώντας να αποσαφηνίσει το μήνυμα στήριξης της Κομισιόν, εξήγησε πως η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την Ελλάδα μέχρι να βγει στις αγορές υπό τον όρο, όμως, της πιστής τήρησης του προγράμματος και της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

«Η Γερμανία ταυτίζεται με την πρόθεση της Ευρωζώνης να στηρίξει την

Ελλάδα έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «σημαντικό για την εμπιστοσύνη των αγορών είναι η συνέχεια του μεταρρυθμιστικού έργου και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων».

Πάντως, η Κοτέ αναγνώρισε πως «η Ελλάδα έχει κάνει αναφορικά με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αξιοσημείωτη πρόοδο, η οποία αντικατοπτρίζεται σε βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες».

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα απ’ ό, τι προβλέπεται στις χρηματαγορές η κυρία Κοτέ ανέφερε ότι «πράγματι στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσει η Ελλάδα την ικανότητα να καλύπτει τις δανειακές τις ανάγκες από τις χρηματαγορές».

Σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «ως το τέλος του χρόνου και αφότου η τρόικα συντάξει το τελικό της πόρισμα για το τρέχον πρόγραμμα, η Ευρωζώνη θα διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα