Στην Τουρκία σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Στην Τουρκία θα βρεθεί σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Πούτιν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τις κρίσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Οι θέσεις Ρωσίας και Τουρκίας ως προς το Συριακό είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, ωστόσο οι δύο ηγέτες αναμένεται να υποβαθμίσουν τις διαφορές και να επικεντρωθούν στις εμπορικές σχέσεις στις συνομιλίες της Δευτέρας.

Η Ρωσία

είναι ο στενότερος σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν εκ των σφοδρότερων εχθρών του. Η Τουρκία επιδιώκει την απομάκρυνση του καθεστώτος Άσαντ, οικοδομώντας στη βάση αυτή τη στρατηγική της στην περιοχή.

Ρωσία και Τουρκία παραμένουν ωστόσο σημαντικοί εμπορικοί εταίροι. Η Ρωσία προμηθεύει την Τουρκία με φυσικό αέριο και αναμένεται να κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας, ενώ τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες είναι δραστήριες στο ρωσικό έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα