Στην τελική ευθεία για το πρώτο… χειμερινό Μουντιάλ

Την ώρα που οι αντιδράσεις για την διεξαγωγή χειμερινού Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022 συνεχίζονται, ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ έκανε γνωστό ότι θέλει να διεξαχθεί ο τελικός της συγκεκριμένης διοργάνωσης στις 18 Δεκεμβρίου… Περισσότερες αντίθετες φωνές ακούγονται από την αγγλική ομοσπονδία, ενώ η σχετική απόφαση θα βγει τον Μάρτιο, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Αυτές τις μέρες υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων για το πρόγραμμα του Μουντιάλ

στο Κατάρ το 2022. Εδώ να αναφέρουμε ότι παρότι η FIFA, με βάση το οργανόγραμμά της, έκανε λόγο για διεξαγωγή του τουρνουά τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο με τον τελικό να ορίζεται περίπου στις 23 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας φαίνεται πως τα… αλλάζει κάπως!

Ο Σεπ Μπλάτερ έκανε σαφές πως επιθυμεί η διοργάνωση να μην φτάσει κοντά στα Χριστούγεννα και προτιμά να γίνει ο τελικός την 18η Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέραμε, η αγγλική Ομοσπονδία «φωνάζει» πιο έντονα σχετικά με τον προγραμματισμό, αναφέροντας πως θέλει να προφυλάξει τους συλλόγους της από τις μεγάλες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο πρόγραμμά τους, εάν τελικό το Μουντιάλ γίνει χειμώνα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Κατάρ το καλοκαίρι…

Η τελική απόφαση από την FIFA αναμένεται να γίνει γνωστή στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου. Και τα πάντα φαίνεται πως είναι ανοιχτά…

Να θυμίσουμε πως οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ πριν από την ανάληψη της διοργάνωσης είχαν υποστηρίξει ότι οι συνθήκες και το καλοκαίρι μέσα στα γήπεδα θα είναι βιώσιμες, καθώς θα χρησιμοποιήσουν εξελιγμένες τεχνολογίες που αλλάζουν θερμοκρασία στον αέρα. Υποσχέθηκαν μάλιστα την εγκατάσταση αυτών των νέων τεχνολογικών μέσων στα γήπεδα, στους αγωνιστικούς χώρους, στα αποδυτήρια, στα προπονητήρια, στις κερκίδες, στους διαδρόμους και στις μπουτίκ των σταδίων. Από την άλλη, οι σύλλογοι της Ευρώπης από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το να γίνει το Μουντιάλ του 2022 χειμώνα, κάτι που αν τελικά γίνει, θα αλλάξει το καλαντάρι όλη της σεζόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα