Στην Ουκρανία ο Βενιζέλος

Στην Ουκρανία θα μεταβεί στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς το ουκρανικό ζήτημα είναι στην πιο κρίσιμή του φάση και θεωρείται από τα πιο σημαντικά για την Ε.Ε.

Ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στο Κίεβο με την ιδιότητα και του προεδρεύοντος των υπουργών Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού συμβουλίου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

προγραμματίζει να ταξιδέψει εκεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τρίτη, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και τη Μαριούπολη στην οποία διαμένουν περισσότεροι από 100.000 ομογενείς.

Ο κ.Βενιζέλος είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ αλλά και με την υπάτη εκπρόσωπο αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Κάθριν Άστον.

Το ζητούμενο είναι κατά τον Υπουργό Εξωτερικών να λυθεί το τρέχον, οξύτατο οικονομικό πρόβλημα της Ουκρανίας, όχι με λόγια και δηλώσεις αλλά με διεθνή οικονομική βοήθεια. Ζητά γι αυτό τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, και άλλων παραγόντων όπως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα