Στην κυριότητα της Cosco από σήμερα ο ΟΛΠ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από σήμερα περνά και τυπικά στον έλεγχο της Cosco,το 51% του ΟΛΠ ενώ γίνεται ταυτόχρονα η καταβολή του αντιτίμου που ανέρχεται στα 280.500.000 ευρώ.Να σημειωθεί ότι η Cosco θα καταβάλλει ακόμη 88 εκ ευρώ, ώστε να περάσει στην ιδιοκτησία της ένα επιπλέον 16%, όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις στο λιμάνι όπως έχει δεσμευθεί από την σχετική συμφωνία.

Επενδύσεις που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα φθάσουν στα 600 εκατ. ευρώ, που θα εστιαστούν

στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής, στην διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, στις τουριστικές υποδομές, στην αναβάθμιση του car terminal, όπως και στον τουριστικό κλάδο της κρουαζιέρας.

Η σημερινή μεταβίβαση των μετοχών θα σημάνει και την πραγματοποίηση διοικητικών παρεμβάσεων που αφορούν σε αλλαγές στην σύνθεση του ΔΣ του ΟΛΠ, στο 11μελές όργανο στο οποίο οι Κινέζοι θα κατέχουν οκτώ θέσεις, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο 3 θέσεις , μέχρι και την παραχώρηση του υπολοίπου 16% των μετοχών, όπου θα απομείνει με μία θέση και με το 7% των μετοχών στην κατοχή του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, νέος εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ αναμένεται να τοποθετηθεί ο 48χρονος Γουάν Μιν ενώ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Φου Τσενγκ Κιουάιε.

Το άρθρο Στην κυριότητα της Cosco από σήμερα ο ΟΛΠ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα