Στην εφορία θα κληθούν όσοι δεν πλήρωσαν ΕΕΤΗΔΕ και τέλη κυκλοφορίας του 2013

Στην εφορία αναμένεται να κληθούν όσοι δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ του 2013, δηλαδή το «χαράτσι» που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Επίσης θα κληθούν και όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, ενώ προχωρά και ο εντοπισμός όσων δεν έχουν πληρώσει

και τέλη του 2014 και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έως τώρα διασταυρώσεις που έκανε το ΚΕΠΥΟ, υπολογίζεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί για εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αυτό το διάστημα το ΚΕΠΥΟ κάνει ταυτοποίηση των αριθμών παροχής ΔΕΗ (1,6 εκατ. ρολόγια) που εμφανίζουν ανεξόφλητο φόρο ακινήτων, με τους ΑΦΜ των υπόχρεων και επίκειται αποστολή ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων για εφάπαξ εξόφληση του φόρου, με προθεσμία εξόφλησης έως 31 Ιανουαρίου. Για όσους δεν πληρώσουν, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή ακόμα και κατασχέσεις, ενώ για όσους πληρώσουν εκπρόθεσμα, προβλέπεται η επιβολή των νέων προστίμων και συγκεκριμένα 10% μετά τη παρέλευση 2μήνου.

Εδώ βέβαια οι πολίτες έρχονται σε άμεση επαφή με την γραφειοκρατική τρέλα που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο και την ΔΕΗ. Και αυτό γιατί χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι πίστευαν ότι έχουν εξοφλήσει τον φόρο, πληρώνοντας έστω καθυστερημένα τον λογαριασμό της ΔΕΗ, που περιελάμβανε τη σχετική επιβάρυνση δεν τον έχουν εξοφλήσει τελικά. Δηλαδή χωρίς κανένας να ενημερώσει τους πολίτες η ΔΕΗ προχώρησε στις 22 σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του ΕΕΤΗΔΕ και απέστειλε τα στοιχεία των οφειλών στις εφορίες. Έτσι, όσοι εξόφλησαν λογαριασμό ΔΕΗ με ΕΕΤΗΔΕ μετά τις 22 Ιουνίου δεν «πλήρωσαν» την εφορία, αλλά το ποσό συμψηφίστηκε με χρέωση ρεύματος, κάτι που πολύ απλά σημαίνει για την εφορία ότι παραμένει η οφειλή. Αθάνατο ελληνικό κράτος και υπουργείου Οικονομικών.

Πρόσκληση όμως θα λάβουν και περίπου 95.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τέλη Κυκλοφορίας για το 2013 και οι οποίοι εντοπίστηκαν ήδη από τις εκτεταμένες διασταυρώσεις που έκανε το ΚΕΠΥΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα