Στην διάθεση των developers οι δοκιμαστικές εκδόσεις του Firefox OS

H Mozilla ετοιμάζει πυρετωδώς το δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά, το Firefox OS, το οποίο προορίζεται να διατεθεί στις αρχές του 2013, αρχικά στην αγορά της Βραζιλίας, μέσω συμφωνιών που έχουν γίνει με κατασκευαστές.

Η πρόταση της Mozilla δεν είναι ένα ακόμη κλασικό λειτουργικό σύστημα.
Bασίζεται στη μηχανή web rendering της Mozilla,

Βoot to Gecko και σε διαδεδομένα web standards, όπως οι τεχνολογίες HTML5 και JavaScript, και δημιουργεί μια απολύτως ανοικτή πλατφόρμα που μπορεί να τρέξει σε οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα χρήσης της HTML5.
Η Mozilla άρχισε να διαθέτει καθημερινά builds του Boot to Gecko test environment, που τρέχει σε συμβατικούς desktop υπολογιστές, ενώ στις αρχές του μήνα είχε δοθεί και η πρώτη φωτό στη δημοσιότητα.

Αυτά τα builds, είναι συμβατά με την αρχιτεκτονική x86 και προσφέρονται για δοκιμές του Gaia shell και εφαρμογών που χτίζονται για την πλατφόρμα, όπως και για developers που θέλουν να φτιάξουν applications, μέσω του Mozilla FTP server.

Οι δοκιμαστικές αυτές εκδόσεις αφορούν αποκλειστικά developers και όχι τελικούς χρήστες και χρειάζονται να γίνουν διάφορες ρυθμίσεις για να μπορέσει κάποιος να δει και να δοκιμάσει το περιβάλλον, όμως είναι ένα αρχικό θετικό σχέδιο για την εξέλιξη του συστήματος στο νούμερο ένα λειτουργικό στα επόμενα χρόνια...

Keywords
Τυχαία Θέματα