Στην Αθήνα από σήμερα και για δύο ημέρες ο Μοσκοβισί – Συναντήσεις με Τσίπρα, Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Κατρούγκαλο

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με μέλη της κυβέρνησης που ασχολούνται με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Το φλέγον θέμα που θα τεθεί στη συζήτηση με τον κ. Μοσκοβισί από την κυβέρνηση, είναι αυτό των «κόκκινων» δανείων.

Μετά τη συνάντηση

με τον πρωθυπουργό ο κ. Μοσκοβισί θα δει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, με τους οποίους και θα συζητήσει τα θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα και την αξιολόγηση, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα μιας κάποιας ελάφρυνσης των απαιτήσεων του προγράμματος, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που υποδέχεται η χώρα μας.

Την Τετάρτη ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα. Μάλιστα ο ίδιος ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με την Αθήνα για να μη χαθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Μοσκοβισί, όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. προσπαθούν να τηρήσουν μια σκληρή στάση απέναντι στην πρόθεση της χώρας μας να ζητήσει ελαφρύνσεις λόγω μεταναστευτικού, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό το «χαρτί» να παίξει ρόλο διαπραγματευτικό στο θέμα του χρόνου υλοποίησης ορισμένων από τα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα, δηλαδή αυτά να πάνε λίγο πιο πίσω ή να λειανθούν κάπως καθώς όπως θα επισημάνει η κυβέρνηση στον κ. Μοσκοβισί θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις οι οποίες θα δυσκολέψουν την πορεία εφαρμογής αυτών των μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα