Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Σύριοι αντάρτες

Μεθοριακό φυλάκιο, στα σύνορα με την Τουρκία, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι Σύριοι αντάρτες. Πιο συγκεκριμένα, κατέλαβαν το φυλάκιο Μπαμπ αλ-Χάουα, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και κατέστρεψαν ένα πορτραίτο του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά την αποχώρηση των τακτικών στρατευμάτων.

Εξάλλου, οι αντάρτες επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη Δαμασκό, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έκανε λόγο για σφοδρές συγκρούσεις.

Παράλληλα, μαίνονται οι συγκρούσεις στην περιοχή Ιχλας, κοντά στην έδρα του Υπουργικού Συμβουλίου και στην Πανεπιστημιούπολη της

Δαμασκού. Εκατοντάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τις ζώνες των συγκρούσεων και των βομβαρδισμών.

«Οι ακραίας σφοδρότητας συγκρούσεις αυτές θα συνεχισθούν τις προσεχείς 48 ώρες για να εκκαθαριστεί η Δαμασκός από τους τρομοκράτες πριν από την έναρξη του ραμαζανιού. Μέχρι στιγμής, ο στρατός επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση στις επιχειρήσεις τους αυτές, αλλά μετά την επίθεση, είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στην κατοχή του για να τελειώνει με τους τρομοκράτες», δήλωσε πηγή του καθεστώτος.

Τέλος, εκατοντάδες είναι οι κάτοικοι που εγκαταλείπουν το Μαζέ, τη συνοικία Τανταμούν και τον παλαιστινιακό καταυλισμό του Γιαρμούκ, στον νότιο τομέα της Δαμασκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα