Στην ανακρίτρια τμηματάρχης του “Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους” για διαρροή εγγράφων

Για παραβίαση μυστικών πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων οδηγείται στην ανακρίτρια ο τμηματάρχης του “Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους”, κος Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος σε διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητων εγγράφων, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Χρήστος Σταϊκούρας, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η

σύλληψη του υπαλλήλου, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του, έγινε την περασμένη Παρασκευή, καθώς προηγήθηκαν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο διαβαθμισμένων εγγράφων. Ο κος Λιόσης υπηρετεί στη διεύθυνση προϋπολογισμού του ‘Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους’ και κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή εγγράφου μέσω e-mail, το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο. Το έγγραφο φέρεται να είχε σε τέσσερεις παραλήπτες, τον κ. Σταϊκούρα, τον κο Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους.

Το έγγραφο ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κος Λιόσης στο επίμαχο e-mail, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα