Στηλιτεύοντας την σύγχρονη κοινωνία στην άκρη του βατήρα (με είσοδο ελεύθερη)

Αυτή η solo περφόρμανς χορού αποτελεί πλέον φαινόμενο, έχοντας πάρει πέρυσι τέσσερις παρατάσεις, ενώ συνεχίζει για δευτερη χρονιά, ύστερα από έναν μεγάλο κύκλο sold out παραστάσεων, για έξι τελευταίες παραστάσεις στο Μπαγκλαντές 30, 31 Οκτωβρίου & 1,6,7,8 Νοεμβρίου.

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

Η ανάγκη της ομάδας να ξεφύγει από την καθιερωμένη συνθήκη του θεάτρου, οδήγησε σε μια πραγματικά υποβαθμισμένη περιοχή, σε μια παράσταση χωρίς οικονομική αξίωση, χωρίς εισιτήριο (“για να μπορούμε -σε πείσμα των καιρών- να σταθούμε πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου”). Ο ιδιαίτερος

χώρος τριών καλλιτεχνών (Β.Νούλα. Κ. Κουτσολέλου, Β.Καμαράτου) φιλοξένησε αυτή την εξαιρετική περφόρμανς! Ένα υπόγειο, πρώην θρησκευτικός χώρος (εξού και το όνομα “Μπαγκλαντές”), μετατράπηκε σε ιδιόμορφο θέατρο.

Ξεκινώντας από στόμα σε στόμα, η παράσταση, χάρη στην πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου, παιζόταν για τρεισήμιση μήνες.

Η ομάδα:

Η ομάδα χορού αμάλγαμα (www.amalgama.com.gr) ιδρύθηκε από τη Μαρία Γοργία το 1996 στο Λονδίνο και έχει παρουσιάσει 15 χορογραφίες σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Ιταλία και Κροατία. Στόχος της η δημιουργία σύγχρονων έργων που βασίζονται στη συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης και παρουσιάζουν έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Με έντονο το στοιχείο του κοινωνικού και αισθητικού προβληματισμού, ψάχνει τα όρια ανάμεσα στη φόρμα και την ιδεολογία.

Η παράσταση:

Στο γυμνό υπόγειο του “Μπαγκλαντές” μια εξαιρετική περφόρμερ ξετυλίγει, υπό τις σκηνοθετικές και χορογραφικές οδηγίες της Μ.Γοργία, όλο της το ταλέντο και είσοδο με ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά. Πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Μπέκετ, μια γυναίκα κολυμπά ανάμεσα στις δοξασίες της, στις αντιφάσεις της, στην αναποφαστικότητά της και στα αδιέξοδα που -κατά κύριο λόγο- η ίδια δημιουργεί στον εαυτό της.

Θραυσματικές σκηνές (μερικές φορές περισσότερες απ΄όσες πρέπει) φτιάχνουν μια προσωπικότητα που βρίσκεται στο μεταίχμιο, στην άκρη του βατήρα.

Η ξεχωριστή Σάνια Στριμπάκου ερμηνεύει με όλο της το είναι και μένεις άναυδος όχι μόνο από την χορευτική της δυνότητα, αλλά και από την υποκριτική της ικανότητα! Μικρή κωμική διάδραση με το κοινό (από τις πιο αληθινές στιγμές του έργου), χορός με μια καρέκλα γραφείου με ρόδες, νερό και κείμενα.

Συντελεστές

Σύλληψη – χορογραφία – σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Μαρία Γοργία

Ερμηνεία: Σάνια Στριμπάκου

Συμμετέχει: Τίμος Ζέχας

Κείμενα: Σάμιουελ Μπέκετ, Χάινερ Μύλλερ, Μαρία Γοργία, Σάνια Στριμπάκου

Βοηθός χορογράφου: Μυρτώ Δελημιχάλη

Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Μισουρίδης

Φωτισμοί: Γιάννης Μισουρίδης

Φωτογραφία: Γιάννης Μισουρίδης

6 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ έως 8.11

Μπαγκλαντές

Χαλκοκονδύλη 35, πλ.Βάθης, Ομόνοια

Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 21.15 | διάρκεια: 60’

είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά

απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 6944686991

(ο χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 30 άτομα)

Προτεινόμενες παραστάσεις που έχουμε δει:

“Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο”ΘησείονΠεμπ-Κυρ“Still life” του Δημ.ΠαπαϊωάννουΔημοτικό Θέατρο ΠειραιάΝοέμβρης “Το παγκάκι”Θέατρο «Vault»Δευ-Τρ “Κόλχαας” του Κλάιστ«Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων» Τρίτες “Οι 7 κλαίουσες”Παραμυθίας Δευτ-Τρ. “Mojo”Πόρτα ΠΣΚ«Παράσιτα»Θέατρο του Νέου ΚόσμουΔευ-Τρ “Σταματία,το γένος Αργυροπούλου”Θέατρο του Νέου ΚόσμουΤετ.-Κυρ«Επάγγελμα Πόρνη»VaultΣΚ“Αγαπητή Ελένα”Επί Κολωνώ Πεμπ- Κυρ“Πόρτες”Αγγέλων Βήμα Δευ-Τρ“Η Μεγάλη Χίμαιρα”Πορεία Τετ-Κυρ“Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν…”Από Μηχανής ΘέατροΤετ-Πεμπ“Αυγά Μαύρα”Θεατρική ΣκηνήΤετ-Κυρ“Οι 12 ένορκοι”ΑλκμήνηΠεμπ- Κυρ“Ελάτε σ εμάς για 1 καφέ”ΦούρνοςΠΣΚ“Αγγέλα Παπάζογλου”ΜεταξουργείοΠαρασκευές«Friends manifest»ΆβατονΔευτ-Τρ«Θάλαμος αρ. 6″Οδού ΚεφαλληνίαςΠεμπ-Κυρ
Keywords
Τυχαία Θέματα